PURE OLIVE OIL - EXTRA VERGINE


Het geheim achter de prachtige delicate smaak is de zeldzame Throuba olijf, die alleen op het eiland Thassos groeit. Thassos ligt in de Noord-Egeīsche Zee en is het meest noordelijke eiland van Griekenland. Het eiland staat ook wel bekend als de 'Smaragd van Griekenland', vanwege de weelderige Mediterrane vegetatie en de zuivere lucht. Wit marmer en de olijfgaarden zijn een belangrijke bron van inkomsten en de trotse bevolking zorgt met passie en toewijding voor de 'Heilige Boom'. 


Vanwege het Mediterraans klimaat en de noordelijke ligging regent het er regelmatig. Dit zorgt naast de talrijk aanwezige kippen en schapen voor een goede voedingsbodem en een gezonde groei van de olijfbomen. Op Thassos is de perfecte mix aanwezig om olijfolie te produceren die behoort tot één van de zuiverste ter wereld.


SPECIFIEKE KENMERKEN VAN PURE OLIVE OIL

• Op biologische wijze gekweekt
• Gemaakt van 100% Throuba olijven
• Handmatige oogst
• Koud geperst - 1e persing
• Ongefilterd - natuurlijk helder verkregen
• Koude persing
• Ongefilterd - Natuurlijke filtering
• Subliem zuiver - Zuurgraad 0,2 - 0,5%
• Rookpunt 225℃
• Gebruik Koud en warm
• Gerecycled glas

 

Aanbevolen door topchef Paul Fagel

 

KOUDE PERSING:  Via een snel geavanceerd productieproces dat zorgt voor hoge kwaliteit olijfolie.

ONGEFILTERD: Zorgt voor maximaal behoudt van smaak, vitamines, mineralen, antioxidanten, aroma's en geur. 

 

SMAAKPROFIEL


Kleur: Helder, goud-geel
Geur: Licht fruitig
Smaak: Delicaat zacht - verse olijven, licht bitterzoet, beetje peperig, iets fruitig met een zweem van gras en walnoten
Nasmaak: Delicaat zacht - licht filmend met lengte

Copyright 2020 Olive Oil Company B.V. - Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »