OLIJFSOORTEN | SMAAK & KWALITEIT

Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 olijvenrassen en uiteindelijk draait het allemaal om smaak en kwaliteit. Net zoals bij wijn hangt deze af van vele factoren, waaronder: 

 

  • Bodemsoort
  • Olijfsoort
  • Geografische ligging
  • Planten en bomen in de omgeving
  • Klimaat
  • Pluk, pers- en onderhoudstechnieken
  • En de liefde voor het product


OLIJFOLIE ZOALS DE NATUUR HET BEDOELD HEEFT

Olijfolie is een plantaardige olie die door persingen van olijven wordt verkregen. Wij produceren onze olijfolie biologische en vol liefde en passie precies zoals de natuur het bedoeld heeft:

 

  • Biologische wijze: Chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden niet gebruikt.
  • Door de handmatige oogst beschadigen de bomen en de olijven niet en is er geen uitstoot van machines.
  • Door het gebruik van één olijfsoort behoudt de olijfolie de authentieke smaak. Zo heb je ieder jaar dezelfde smaak en de natuur bepaalt de intensiteit.
  • Nieuwe aanplant heeft na vijf jaar voldoende olijven om te plukken en vanaf 15 jaar geeft de boom optimaal vrucht. Olijfbomen kunnen honderden jaren oud worden. 

 

FEIT

Wist je dat voor 1 liter olijfolie je 5 tot 8 kilo olijven nodig hebt. Olijfolie zit in het vruchtvlees en voor 5% in de pit.

 

 

Copyright 2020 Olive Oil Company B.V. - Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »